Læserbrev: Byforum Billund kontra Grindsted


Jeg er ikke et sekund i tvivl om at vi får et fantastisk byforum i Billund, ikke mindst takket være KIRKBI – de sætter handling bag ordene.

Omvendt står det straks anderledes til med Grindsted midtby, her mener jeg kommunen bør tage et større ansvar – hvis vi skal sætte lidt handling bag nogle af ordene om at vi ønsker at støtte det lokale handelsliv, i et omfang som også er realistisk.

For mig kunne Kulturhuset være nøglen hertil. Cafeer og restauranter skyder op, iværksættere sætter nye initiativer i gang, hvordan støtter vi dem bedst?

Kommunen har netop støttet opførelsen af en ny musikcentral ved Magion, og diskussionen gik også på en mindre koncertsal.

Hvorfor ikke nytænke Kulturhuset her, en stor biograf og samtidig koncertsal + måske 1-2 mindre biografsale til måske 50 publikummere?

Uddannelse, events, sport, bibliotek, svømmehal omkring Tinghusgade.
Kultur, handel og “byliv” med Torvet som det centrale udgangspunkt.

Skal sige at ovenstående står for egen regning, har ikke afklaret noget i forhold til f.eks. bestyrelsen bag Grindsted Kino og Kulturhus.

Mener bare det skal være NU – som i lige nu, ellers er det jo bare “nettets skyld” og dårlig byplanlægning, at vi ikke kan samle Grindsted midtby igen.

Venlig hilsen
Ulrich Kristensen, “Lokalpolitisk Forum”, Billund