Læserbrev: C kan få deres ønske opfyldt hos S!


Jeg har med stor glæde, lige læst Gruppeformand for de konservative – Allan Munk Nielsens læserbrev på Billund online.

Glæde fordi, at han har lyttet til min 1. maj tale, hvor jeg sagde: ” Nulvækst er en økonomisk spændetrøje, som år for år kræver nedskæringer i den offentlige sektor – besparelser i vores kommune. Vi har ikke brug for ringere, men bedre velfærd. Vi har ikke brug for færre hænder til vores ældre, syge, handicappede og børn. Igennem flere år har vi effektiviseret og troet at vores ansatte kunne løbe hurtigere og hurtigere. Fakta er, at flere og flere af vores ansatte er blevet syge – vores sygefravær har været stigende. Det har betydet, at brugen af vikarer har været stort, en øget udgift så vores økonomi har været svær, ja nærmest umulig at styre.
Dette kan være én af grundene til, at vi har set et stort merforbrug på ældreområdet.

Hvis jeg bliver valgt som jeres borgmester, så skal kommunen måles på hvordan den behandler dets svageste borgere. Vores ældre og handicappede har brug for varme hænder og hjemmelavet mad. Vi skal sikre, at vi behandler vores handicappede ordentligt og ikke sende dem ud af kommunen, fordi de ikke passer ned i kassen – men sikre, at kassen tilpasses borgeren.

Tillid er godt men kontrol er bedre, sagde Lenin engang. Det duer ikke! Uden tillid til de mennesker, der skal hjælpe os, når vi er hjælpeløse og syge, går det ikke. Det bliver vanskeligere og vanskeligere at rekruttere plejepersonale, sygeplejersker og læger samtidig med, at befolkningen bliver ældre og får mere brug for hjælp. Vi skal have tilliden tilbage til medarbejderne i den offentlige sektor.

Når vi bliver syge, så skal vi være trygge ved, at medarbejderne også har tid til os. Medarbejderne kan ikke løbe stærkere! Offentlige ansatte bruger al for megen til på at registrere og dokumentere deres arbejde, fremfor at udføre det – det skal vi væk fra. Vi ødelægger noget af arbejdsglæden, vi skal sikre mere rum til faglighed. Hvis vi styrer mindre og viser tillid til dem, vi har ansat, så giver det både højere effektivitet og kvalitet.

Vi bliver nødt til at tale om vores offentligt ansatte på en anden måde og ikke ligesom Lars Løkke, som sagde den anden dag, at de bare ”diller daller” den i løbet af dagen. Jeg synes det er respektløs og arrogant holdning til alle de gode folk, som får vores velfærdssamfund til at kører rundt! Det lyder efterhånden, som om de er udgifter, der bare skal effektiviseres. Selvfølgelig skal vi alle sammen blive bedre hver dag – også i fremtiden, men tilliden er bedre end kontrol!”

Derfor vil det også undre mig, hvis liste C ved det næste kommunalvalg peger på V og deres nulvækst. Allan Munk Nielsen og liste C kan få deres ønske opfyldt hos Socialdemokratiet og mig som borgmester – til glæde og gavn for borgerne i Billund Kommune.

Venlig hilsen
Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup
Borgmesterkandidat Socialdemokratiet