Læserbrev: Der er nok at bruge pengene på


Vi går en spændende tid i møde med de kommende budgetforhandlinger for 2018 og overslagsårene. Jeg kunne godt tænke mig, at dette blev et budget for de ældre, for de handicappede, for de psykisk sårbare og for dem som generelt har ondt i livet.

Hvis vi starter med ældreområdet, så er det jo ikke nogen hemmelighed, at der kommer flere og flere ældre. Vi er blevet bedre til at passe på os selv og vores kroppe, så vi lever længere. Det er en stor glæde. Men det er også en udvikling, som bør tiltrække sig stor opmærksomhed fra os politikkere. Ikke kun i forhold til antallet, men også i forhold til hvor plejekrævende beboerne fremadrettet vil være. Vi kan allerede mærke presset på vores plejecentre i dag. Personalet løber voldsomt stærkt. Det kan vi ikke være bekendt. Hverken overfor personalet eller vores ældre borgere. Derfor er mit ønske til budgetforhandlingerne også klart. Vi skal afsætte flere midler, som skal øremærkes til flere hænder til ældreområdet.

Ligeledes oplever vi en stigning af borgere med større eller mindre psykiske lidelser, som har brug for støtte for at klare sig igennem hverdagen. Det er en træls udvikling, som umiddelbart er svær at give en god forklaring på. En ting er dog sikker. Området er underfinansieret. Vi bliver nød til at have ressourcer til at give borgerne det rette tilbud så tidligt som overhovedet muligt. Det er det bedste for borgeren og det bedste for kommunen.

Der er nok at bruge pengene på! Derfor er skattelettelser heller ikke noget jeg vil prioritere. Nogle partier i byrådssalen er travlt med at fortælle, at vi ikke kan bruge flere penge, fordi vi allerede bruger vores serviceramme fuldt ud. Jeg er ikke enig. Jeg tror på, at vi kan presse servicerammen lidt mere. Vi skal i hvert fald prøve og ikke bare give op på forhånd.

En kommune skal vurderes på, hvordan vi behandler vores svageste borgere. Det er med det udgangspunkt, jeg går ind til budgetforhandlingerne.

Venlig hilsen
Simon Nicolajsen Jørgensen, Byrådsmedlem og
byrådskandidat for Socialdemokratiet.