Læserbrev: Der skal ske noget mere


Knap ni måneder til kommunalvalget.

Jeg ønsker at være med, og har da personlige ambitioner, bestemt og på vegne af Lokalpolitisk Forum, men også for vores fælles projekt – Billund kommune.

Vi har meget at være stolte af rundt omkring i kommunen. Vi har nogle fyrtårne vi skal være stolte af, vi har nogle “kulturevents” som giver genklang rundt omkring i det ganske danske land. Alt fra Vorbasse Marked og Musik i Gryden til fysiske rammer som Karensminde og Magion.

Jeg trives omkring lokalpolitik. Jeg kan lide dialogen med alle samfundslag – vi skal værne om de mange ildsjæle og frivillige i de mange foreninger rundt omkring i kommunen. Vi skal passe på de ældre på vores plejecentre. Handicap- og psykiatriområdet kræver et eftersyn, og måske vi skal søge samarbejde med regionen for at løfte området. Det fortjener de berørte og deres pårørende.

Vores guldfugl “Børnenes hovedstad”, får i min optik stadig ikke den opmærksomhed og attention, som ambitionerne lægger op til. Vi har stadig ikke et produkt som giver genlyd rundt i det ganske danske land – det skal (også) ske ved at vores egne borgere føler en stolthed ved vores institutioner og skoler, fordi de ligger i toppen af de rigtige undersøgelser. Skoleledere skal have mandat til at arbejde med den rigtige model for netop deres skole, vi skal give dem spillerummet. F.eks i forhold til to-lærer ordninger, niveauopdelt undervisning, klassedelinger, grænsen for inklusion, back-up funktioner for elever med særlige behov osv….

Noget vi fejler på, er byggegrunde i Billund by…. igen er vi i baghjul. Seneste etape er næsten allerede udsolgt – kom nu – hæv blikket og tro nu på at vi har et område som pt. sælger godt. Det går for langsomt.

Udviklingen i og omkring Billund bliver ved, til glæde og gavn for hele kommunen – snart begynder Kirkbi at arbejde aktivt med deres tanker/visioner for hele “travbanegrunden”, vi skal være klar og vise mere handlekraft.

Venlig hilsen
Ulrich Kristensen, Lokalpolitisk Forum