Læserbrev: Der skal større fokus på bosætning


Der snakkes i denne tid en del om bosætning, byudvikling og et øget behov for byggegrunde – og med god grund! Der opleves i den grad et behov for, at vi politisk tager et langsigtet perspektiv på, hvordan vores kommune skal udvikle sig og på de bosætningsmuligheder der er og kan være behov for i Billund Kommune i fremtiden.

Det er ikke givet, at ønskerne til fremtidens boligformer er lig med parcelhusgrunde og boligkvarterer, som vi kender dem i dag. Derfor er det vigtigt, at vi er nysgerrige og fremsynede på, hvad der kan gøre Billund Kommune attraktiv overfor alle borgere, hvad enten de foretrækker at bo i byerne, landsbyerne eller midt imellem. Ved at være fleksible i de bosætningsmuligheder, vi tilbyder samlet set indenfor kommunegrænsen, kan vi nemmere fastholde borgere i kommunen, når deres behov eller ønsker til bolig ændrer sig. Selvfølgelig kan vi ikke undgå, at nogle borgere ønsker at flytte ud af kommunen, men vi skal kunne tilbyde og facilitere stærke alternativer til bosætning inden for kommunens grænser, og dermed gøre valget om en bopæl i Billund Kommune til den bedste løsning.

For bosætning handler ikke alene om antallet af byggegrunde, ej eller hvor mange huse der er til salg i byerne inden for kommunegrænsen. Det starter indefra ved, at vi i kommunen behandler de, der allerede bor her rigtig godt. Så vi som borgere har det bedre her end i andre kommuner. Vi skal være lydhør og sikre bedst mulige vilkår på alle områder – der strækker sig fra borgerservice, byggesager, skoler, børnehaver til de kulturelle tilbud.

De ansatte i kommunen skal hver dag gå på arbejde med den tilgang, at man vil hjælpe flest muligt, eller gøre flest muligt glade, ligesom man forsøger med kunder i en privat virksomhed. Hvis vi kan gøre kommunens indbyggere til ambassadører for vores Kommune, så er der virkeligt noget at bygge på. Derfor skal vi f have fokus på at yde den bedste service for vores nuværende borgere, så fællesskabet lokalt kan stå stærkest muligt, fordi det koster mere at få nye borgere til kommunen, end det koster at fastholde dem. Nøglen til nye borgere er tilfredse borgere, der taler godt om Billund kommune.

Venlig hilsen

Stephanie Storbank, Borgmesterkandidat for Venstre