Læserbrev: Det er fint at være fræk, men skal det ikke være på en ordentlig måde?


Under overskriften ”Vi vil være den frække medspiller i lokalpolitik” fremkom Ulrich Kristensen fra Lokalpolitisk Forum i et læserbrev med et massivt angreb på de resultater, der er skabt i denne byrådsperiode.

Nu er det altid lettere at kritisere, når man ikke selv har lyst til at tage det ansvar, vælgerne havde givet en, men når det er sagt, så skal vi være de første til at lovprise den åbne politiske debat, også selvom Ulrich Kristensen kalder den fræk. Om holdningerne er frække, kan man diskutere, måske er “forudsigelige” et mere passende udtryk i den forbindelse. At Ulrich Kristensen mener, han er bedre til at styre kommunen end resten af byrådet kommer ikke bag på os, det har vi hørt før gennem den tid, hvor Ulrich Kristensen valgte at bruge den tillid til byrådet, som vælgerne gav ham.

Når vi så alligevel vælger at tage til genmæle, er det alene en appel om at bevare ordentligheden i den politiske debat. Som topchef i en kommune skal man kunne tåle lidt af hvert, og det kan topcheferne i Billund kommune også. Men det er ikke fair næsten at navngive personer fra administrationen og så hænge dem offentligt til tørre i de lokale medier, alene med det formål at få Ulrich Kristensen til at fremstå handlekraftig i vælgernes øjne. Det kan gøres på mange andre måder, end at mistænkeliggøre kommunens medarbejdere, der ikke har mulighed for at tage til genmæle i offentligheden, uanset om det er en direktør, chef eller medarbejdere.

Hvis der politisk ikke er tillid til vores ledelse, tager vi i byrådet en fortrolig samtale med den, det omhandler og drager de nødvendige konsekvenser, og det vil aldrig foregå i det offentlige rum, det må være det, man kalder god ledelsespraksis.

Med venlig hilsen gruppeformændene i Billund Byråd,

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, Socialdemokratiet
Per Nyhus, Dansk Folkeparti
Allan Munk Nielsen, Konservative
Ib Kristensen, Venstre.