Læserbrev: Et stort og reelt juleønske i December


Jeg har et stort juleønske som jeg tror at jeg deler med mange mennesker i vores lille lokalsamfund.

Julen står for døren og det er lige nu at vi alle sammen har lov til at ønske os lige det vi allerhelst går og drømmer om…

Der er nok mange der ønsker at Coronaen er overstået og at vi er kommet godt ud på den anden side, det er et af de store ting.  Jeg har også et juleønske, som ikke nærmer sig Coronaønsket, men som trods det vil få en stor betydning i vores lille lokalsamfund.
Det jeg ønsker mig til jul er såmænd bare at der er flere af vore lokale politikere der åbner øjnene og ser hvad de er ved at foretage sig med vores lille lokale plejehjem Engbo i Stenderup / Krogager.
Nå ja det er jo da bare lukning af et Plejehjem og vi mangler jo penge så det er vel ikke så slemt.
Hold da op for en egoistisk måde at føre sig frem på, og nej det er vel ikke så slemt når man ikke lige bor i området og vi skal jo spare penge ikke.????
Jeg ved godt at et plejehjem måske ikke er altafgørende for et lille landsbys overlevelse, men det er et stort skridt på vejen.
Når de lokale enheder / institutioner lukker går det kun en vej, og det er ned af bakke. (skolen er ikke lukket endnu men det er sandsynligvis næste skridt på vejen)
Der kommer ikke nogle nye unge mennesker, for hvad er byen værd uden skole, og de lokale arbejdspladser fra plejehjemmet lukkes.
Vi har prøvet det i Vesterhede, og hvem tror mon at det skulle være anderledes i Stenderup / Krogager.?
Desværre bliver en udtalelse år tilbage fra en af de lokale medlemmer fra lokaludvalget nok uhyggelig sande for han sagde: Om ikke andet så vil vi være kendt for at der er højt til himmelen…..
Det vil være starten på en glidebane for også Stenderup / Krogager når kommunen med de to største partiers velsignelse nedlægger sine aktiviteter i det lokale miljø. Hvis vi så ser på at det drejer sig om at vi har for mange plejehjemspladser og en økonomi på ældreområdet der er udfordret, ja så kan jeg ikke forstå at vi da uden at blinke fortsætter med at deltage i 10 nye plejehjemspladser i Billund og samtidig nægter at undersøge mulighederne for alternative løsninger på økonomien.
Der er indsendt over 20 høringssvar omkring plejehjemmet Engbo, og hvad var lige kommentaren…. Nå ja det var vel hvad vi regnede med….
Det er en både flabet og arrogant holdning at have til de små byers hjerteblod. Desværre er det kun Dansk Folkeparti der kæmper for Engbo og imod den fortsatte nedprioritering af vore små landsbyer.
Jeg går ind for demokrati, men dette er et sørgeligt bevis for at lokale kræfter sætter økonomi langt over de små byers overlevelse.
Hvis vi kunne arbejde sammen i byrådet og viljen havde været der, kunne vi sagtens finde besparelser uden at vi skulle lukke et lille og velfungerende plejehjem.
Jeg håber at julemiraklet vil ske på Byrådsmødet på tirsdag, når vi desværre som forventet ser at der er et flertal som vælger at nedlægge Engbo Plejehjem.
Forestil jer at Både Venstre og Socialdemokratiet får øjnene op og stemmer imod nedlæggelsen af Engbo.
Se det ville være et rigtigt juleeventyr.

Venlig hilsen
Henning Sejer Madsen, byrådsmedlem i Billund kommune for Dansk Folkeparti