Læserbrev: Et ungehus!


De unge i Billund efterspørger et sted at være sammen. I dag føler flere af dem sig rodløse i fritiden og oplever at blive sendt væk fra de steder, hvor de mødes – fordi de ikke er bygget til den slags sociale aktiviteter.

Ønskerne er forskellige alt afhængig af, hvem man spørger. Nogle unge vil gerne have et overdækket udendørssted, hvor de kan være sammen. Helst et sted med toiletfaciliteter i nærheden, og hvor de kan have deres SoundBox med uden, at de bliver sendt væk på grund af for megen støj.

Andre vil gerne have et ungehus, man selv kan indrette og udfylde med de aktiviteter, man har lyst til. Andre igen lægger vægt på at få et sted, hvor man kan mødes og holde fest. Ønskerne stikker i flere retninger – og selvfølgelig gør de det – vi mennesker er jo forskellige og har forskellige behov også alt efter alder.

Billund Centret står foran at skulle renoveres og et forslag er, at der findes et sted til de unge i centret. Mit ønske er, at man inddrager de unge i beslutningerne. Vi skal spørge dem, det handler om.

Vi har lige afsluttet politisk mesterlære – dygtige engagerede unge mennesker som er eksperter på eget liv – dem synes jeg, vi skulle inddrage sammen med elevrådsrepræsentanterne i byen.

Ved at lytte til de unge og deres behov får vi det bedste udgangspunkt for sammen at finde de bedste løsninger og skabe det bedste sted eller steder for de unge i byen.

Venlig hilsen
Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, Borgmesterkandidat, Socialdemokratiet Billund Kommune