Læserbrev: Et værdigt ældreliv!


Når jeg ser TV2’s dokumentar om omsorgssvigt på plejecentre i Aarhus og Randers, så bliver jeg forfærdet over at se mennesker, der efter et langt og virksomt liv nu har brug for fællesskabets omsorg, blive mødt respektløst og uværdigt. Det burde ikke kunne ske!

Det er ganske enkelt mangel på empati og relations kompetence, når en medarbejder i en daginstitution tager hårdt fat i børnene eller plejepersonalet nedgør demente borgere.
Kvalitet i omsorgsarbejdet handler om relationer, faglighed og rammer.

Den lokale ledelse, medarbejdere og forvaltningen har et stort ansvar, og i sidste ende er det kommunalbestyrelsens og borgmesterens ansvar, at vi har det ældreområde, som vi ønsker og som borgerne fortjener.

Jeg tror ikke, at nogen kommune kan være sikker på, at aftenens udsendelse ikke kunne være optaget hos dem. Men vi skal gøre alt hvad der står i vores magt for, at vi ikke i fremtiden ser tilsvarende optagelser.

Mange dygtige, pligtopfyldende og omsorgsfulde medarbejdere bliver ramt, påvirket og sat i bås af nogle uheldige eksempler. Der skal kun et æble til at fordærve kurven!
Omvendt er det også vigtigt, at de uheldige eksempler kommer frem og ikke bliver fortiet.

Det er ikke tiden til at pege fingre men at tage et fælles ansvar.
Har medarbejderne og ledelsen den rette faglighed, bruges der fortsat for megen tid på dokumentation, hvordan arbejder man med en positiv kultur, hvordan styrker man omsorgen? God ældreomsorg skal løbende drøftes og udvikles i samarbejde med borgere, pårørende og ansatte, det skal vi også sikre sker i Billund Kommune.

Vi skal have en fælles vision for hvordan ældrelivet skal leves og kunne stole på, at når vi har allermest brug for hjælp og omsorg, så får vi det.
Den følelse vi sidder tilbage med nu skal bruges til, at vi gør det bedre.

Venlig hilsen
Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, Gruppeformand, Socialdemokratiet Billund Kommune