Læserbrev: Find nu en løsning, som dækker alle skoler!


Helt skørt at regeringen nu kører deres ideologiske korstog mod de frie skoler, ind på Corona-banen!

Mens kommunerne har fået ansvaret for at sikre, at både lærere, pædagoger og andre ansatte i landets folkeskoler kan blive testet for Corona-virus mindst to gange om ugen – ja så må de frie skoler selv klare opgaven. Dette betyder, at på f.eks. Den Internationale skole i Billund og på Filskov Friskole, må man selv i gang med at finde løsninger.

Dette er endnu et eksempel på en urimelig forskelsbehandling mellem det offentlige og det private. Strategien er ikke fair, hvis friskolernes ansatte skal teste deres egne kolleger, som det nok for de fleste kan virke temmelig grænseoverskridende. Tænk hvad der ikke kan komme af historier efterfølgende, hvis der opstår fejl under podningen. Og for den sags skyld kan jeg allerede nu se overskrifterne, hvis der opstår smitteudbrud på nogle af de frie skoler.

Hvem har så ansvaret?

Nu må regeringen komme på banen og rette op på dette makværk. Medarbejderne bør stilles ens på alle typer af skoler. For når alt kommer til alt er det jo vigtigst at vi bekæmper Corona og undgår smittespredning!

 

Venlig hilsen
Anni Matthiesen, MF (V), Krogager, medlem af Børne- og Undervisningsudvalget