Læserbrev: FOA hilser et evt. internt vikarkorps velkommen


Det er med stor glæde, at jeg den 27-3-18 i dagens udgave af Jyske Vestkysten kunne læse, at politikerne i voksenudvalget i Billund kommune nu er villige til at se på, om det i Billund kommune vil være muligt at oprette et internt vikarkorps på ældreområdet.

Et internt vikarkorps har netop været et stort ønske fra personalet på området gennem flere år, da vi tænker det vil give borgerne en bedre service, ved at det personale der så vil komme og afløser ved sygdom, er personale der i forvejen kender måden der arbejdes på i Billund kommune, og måske vil det også i nogle tilfælde være personale der i forvejen kender borgerne, det må da i høj grad være borgerne i centrum og fokus på kerneopgaven?

Det er også glædeligt at læse, at Robert Terkelsen udtaler, at på dage hvor der ikke er behov for afløsning pga. fravær, vil der så være mulighed for at der er mere personale på arbejde til at løfte opgaverne. Netop normeringerne og arbejdsmiljøet på ældreområdet er noget vi har stor fokus på i FOA, da vi oplever, at arbejdspresset er højt, så flere hænder er et stort ønske.

En anden fordel ved et internt vikarkorps kan være, at det bliver muligt for personalet at få en stilling, som de rent faktisk har mulighed for at leve af, da en stor udfordring på området jo er, at størstedelen af personalet er ansat i deltidtidsstillinger, som gør at mange arbejder i private vikarbureauer ved siden af deres faste stilling.

 

Venlig hilsen

Gitte Mortensen, Grindsted, FTR for FOA på ældreområdet i Billund kommune