Læserbrev: Forureningen under Grindsted by


Der er nu kommet nye tal for forureningen under Grindsted by og ud i Grindsted Å.
En forurening, som alle har kendt til, men bare aldrig kendt det fulde omfang af. Og det gør vi vel heller ikke nu, med de nye undersøgelser.

Igennem mange år har man i Grindsted levet på en af Danmarks største giftdepoter, uden reelt at vide hvor slemt det er. Eksperternes dom er meget dyster, og man regner med en massiv udledning fra fabriksgrunden og de andre gift depoter i byen i mange år fremover.

Det er nu på tide at man fra politisk side tager ansvar, og får fundet en løsning, som er langtidsholdbar. Og som ender med en oprensning af undergrunden under Grindsted. Region Syddanmark har meldt ud at man ikke har ressourcer til at betale en oprensning alene – en oprensning, som er blevet vurderet til over 100 mill. kr.

Jeg forventer at vi i byrådet får en orientering hurtigst muligt, så vi kan følge op på denne sag. Det er også vigtigt at Billund Kommune følger denne sag til dørs, og at vi får Region Syddanmark, Christiansborg og evt. EU på bane, så vi sammen kan få sat gang i processen med en oprensning af forureningen under Grindsted by.

Derfor glæder det mig at Borgmesteren allerede har taget kontakt til Miljøministeren og Regionsrådsformanden. Vi har brug for flere oplysninger, for i første omgang at informere borgerne i Grindsted, men også for at få politisk pres på Christiansborg og Regionen. Jeg har også kontaktet den konservative miljøordfører Mette Abildgaard, for at vi kan skabe det pres og fokus på Regeringen og resten af Folketinget.

Det er tid til en fælles løsning, for at vi kan få ryddet op i fortidens synder, til glæde for vores miljø, borgerne i Grindsted og Billund Kommune.

Med venlig hilsen
Allan Munk Nielsen, Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti