Læserbrev: Fyrtårne og stolthed – en enhed


Jeg vil så gerne ind i lokalpolitik igen. Jeg brænder for det og føler mig faktisk også godt hjemme i det politiske miljø i en rolle mellem borgere, ansatte, byrådskollegaer, private aktører, interesse organisationer, de erhvervsdrivende ect…

Min erfaring siger mig at projektet skal være forankret i et lokalpolitisk forum, hvor de kandidater vi stiller med, kommer med den stemme og det mandat som de selv bringer med sig – ingen intern partipolitik og landspolitik som man skal forsvare og forklare, hvis maven siger noget andet.

Jeg er født, opvokset og bosiddende i Billund, og Billund har naturligvis en stor plads i mit hjerte – en super spændende udvikling/rejse som byen har gennemlevet i mine 49 leveår.

Når alt dette er sagt, ønsker jeg at gå ind i lokalpolitik, fordi vi skal udfordre og anerkende hinandens styrker, og samtidig acceptere de forskelligheder som er indenfor vores forholdsvis lille kommune.

I min første byrådsperiode, var jeg så heldig at være en del af det midlertidige paragraf 17 stk. 4 udvalg, omkring landdistriktspolitikken for vores kommune – en super spændende proces, og en øjenåbner for de mange gode kræfter som er rundt omkring i kommunen.

Samtidig er der en forståelse af forholdet mellem landsby og centerby.

Hvis der er et forhold i kommunen vi stadig her 13 år efter kommunesammenlægningen i 2007 kunne blive (endnu) bedre til, er det balancen/accepten mellem de to centerbyer Billund og Grindsted.

Begge byer har hver deres styrker, og dem skal vi løfte i flok og tale op.

Politisk ønsker vi med Lokalpolitisk Forum at skabe en kultur, hvor ansatte og borgere gerne skulle være kommunens ambassadører internt, men bestemt også ud af til – VORES kommune har så meget at byde. Vi har rigtig mange vartegn og fyrtårne indenfor både idræt og kultur vi skal være stolte af.

Dette kræver at vi skal arbejde med strukturen i vores organisation, oppefra og ned – synlig og anerkendende ledelse, tillid til den tilgang og forskellighed som de enkelte enheder arbejder med og under.

Nu arbejder vi med at sætte et stærkt hold, og skulle du have lyst til at være en del af holdet – om i forreste linje eller i baglandet – hører vi gerne fra dig.

 

Ulrich Kristensen, Billund

Lokalpolitisk Forum