Læserbrev: Hash skal ikke legaliseres


17.000 unge ryger hash næsten dagligt!! (Rapport fra Vidensråd for Forebyggelse)

Hash er blevet til en naturlig del af de unges hverdag – de tror ikke, at de bliver afhængige og ej heller at det er farligt. Det foregår i alle miljøer, og selv skoleelever har misbrug. Vi har en kæmpe opgave i at se at få fortalt de unge mennesker, at hash IKKE er cool og at de gambler med deres liv ved at indtage stoffet.
Som sygeplejerske har jeg været på afdelinger, hvor de unge mennesker blev indlagt med psykoser. Triste skæbner og forspildte liv. Det er vigtigt at gøre det helt klart, at en hash-psykose kan komme efter mange års forbrug, men den kan sandelig også komme ved den aller første joint – man ved det ikke på forhånd. Og netop dét gør, at vi skal arbejde for, at de unge ikke tager det første hiv af den joint.

Vi skal arbejde for, at det er mere cool at følge sin skolegang, at tage en uddannelse eller at få et job end at ryge en joint. Det kan vi gøre ved at starte tidligere med en præventiv indsats, og for min skyld må det gerne krydres ekstra meget med levende eksempler og rigtige mennesker.

Hash skal ikke legaliseres!

Venlig hilsen

Katri Søgaard, Grindsted, Folketingskandidat, Det Konservative Folkeparti