Læserbrev: Hyklerisk!


Formand for Børneudvalget i Billund Kommune, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, skriver i et læserbrev på billundonline.dk, den 7. januar 2021, at Socialdemokratiet ikke er tilfreds med den nuværende rengøringsaftale på skoler og daginstitutioner.

Det forekommer mig noget hyklerisk at Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup på denne måde gør sig til talsmand for at rengøringen ikke er god nok, når der ikke var nogen som helst vilje fra hendes side til at sørge for at få rettet op på den ”forglemmelse” der skete i budgetforhandlingerne for 2020.

Her blev den eneste af kommunens folkeskoler der ikke var med i det kommunale rengøringsudbud nemlig ”glemt”, i forbindelse med at det blev besluttet at alle skoler skulle have rengøring på toiletterne 2 gange om dagen.
Til trods for at der blev gjort opmærksom på ”forglemmelsen” på Børneudvalgets møde i februar 2020 var der ingen velvilje til at rette op på ”forglemmelsen” og først efter seneste budgetforhandlinger i efteråret 2020 var det borgmesteren der måtte rede trådene ud og sørge for at den sidste skole også blev kompenseret, så der også her kunne gøres rent på toiletterne 2 gange om dagen.

Hvad angår en ny standard for rengøringen og hvem der skal udføre arbejdet fremover, er en diskussion jeg glæder mig til at deltage i. For her bliver det spændende at se om Socialdemokratiet ønsker mere og dyrere rengøring, hvis det f.eks. bliver på bekostning af flere penge til bedre normeringer i daginstitutionerne.

Ønskerne om at der skal bruges flere penge på børneområdet er selvfølgelig helt legitimt, men med mindre at serviceloftet overskrides med mulige sanktioner til følge, skal pengene findes på bekostning af andre områder, som eksempelvis ældreområdet.

Venlig hilsen
Jørn Poulsen, Medlem af Børneudvalget for Venstre