Læserbrev: Jeg vil have velfærd og ikke lavere skat


Jeg bor i Sydjylland, og her er det ikke ønsket om en Lamborghini, der fylder mest.

Selvom det altid er rart med flere penge mellem hænderne, så er det heller ikke topskattelettelser, folk drømmer om.

Jeg tror, de fleste mennesker hellere så, at vi i økonomiske gode tider bruger pengene på at styrke fællesskabet og ruste til fremtiden. Det er derfor langt mere fornuft i at sætte gang i uddannelse til ledige og mennesker på arbejdsmarkedet, som har brug for efteruddannelse og opkvalificering. Jeg er også sikker på, at de fleste hellere vil bruge pengene, så syge kan blive hurtigt udredt og få god behandling på sygehusene. At ældre får god pleje, og der er tid til omsorg, betyder også meget for os. Det kunne også være godt, hvis ikke børnene i folkeskolen og i børnehaven ikke skulle starte hvert år med at blive udsat for nye besparelser.

Men den borgerlige regering fremlægger alligevel nu topskattelettelser for 23 milliarder kroner. Det betyder eksempelvis 190.000 kr. mere om året til de rigeste – borgerlig politik classic.

Det økonomiske råderum, der nu futtes af er sparet op gennem 10 års krisepolitik – det er blandt andet finansieret af forringelse på uddannelsesområdet, dagpenge og efterløn – og det bliver fremad finansieret af besparelser på velfærd. Den politik er efter min mening både uansvarlig og uretfærdig.

 

Med venlig hilsen

Troels Ravn, MF (S), valgt i Billund-Vejen kredsen