Læserbrev: Mere velfærd og lavere skat


Vores regering har netop fremlagt vores finanslovsudspil samt en ambitiøs skattereform. Det har ledt til debat her på BillundOnline – en debat, som allerede er blevet fyldt med skræmmebilleder og ukorrekte oplysninger.

Når Troels Ravn (S) udtaler, at han ”vil have velfærd og ikke lavere skat”, så synes jeg, han opstiller et falsk modsætningsforhold. For mig at se er lavere skat netop mere velfærd for de hårdtarbejdende danskere.

For mig at se kan danskerne godt selv vælge, hvilken velfærd der er mest værd for netop dem. Når vi letter skatten på alle indkomster, giver det alle arbejdende danskere en større gevinst. Det giver dem lidt flere penge til den personlige velfærd. Lidt flere penge til selv at vælge.

Troels Ravn og andre påstår, at vores skattereform er for ”de rigeste” – at den er for ”de få”. Men faktum er, at en kassedame vil forøge sit rådighedsbeløb med hele 7,1 procent svarende til ca. 5.000 kr. mere om året. Faktum er, at reformen giver skattelettelser til hele 2,5 millioner danskere. Det er altså næsten halvdelen af befolkningen.

Desuden virker det hyklerisk, at socialdemokraterne kritiserer topskattelettelserne, når vi reelt blot fremrykker de topskattelettelser, som socialdemokraterne selv planlagde, da de sad i regering.

Desuden kan jeg oplyse Troels Ravn om, at vi ikke blot foreslår en lavere skat. Vores regering afsætter også 2,6 milliarder kroner ekstra til velfærd blandt andet på sundheds- og ældreområdet. Det er langt mere, end hvad den socialdemokratisk ledede regering afsatte.

Så mere velfærd og mindre skat til danskerne.

 

Venlig hilsen

Anni Matthiesen, Stenderup/Krogager (V), medlem af Folketinget