Læserbrev: Når man ikke kan se skoven for bare træer


I ugens løb kunne man i visse medier finde en kronik, begået i samarbejde mellem Herning borgmester, Venstres Lars Krarup, og Venstres finanspolitiske ordfører Jacob Jensen.

I kronikken slår de to Venstre politikkere på tromme for et regerinssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre. Hist og her tager man også de konservative som gidsel i drømmen om et samarbejde over midten, der skal skabes for at forhindre de såkaldte fløje i dansk politik i at få indflydelse.

Krarup og Jensen ønsker at gøre op med, ”at et enkelt parti i blå blok stopper det ene initiativ efter det andet, og at èt partis ønsker om udlændingestramninger styrer dansk politik”.

Det er altså reelt Dansk Folkepartis indflydelse man ønsker at dæmme op for, selvom man naturligvis også nævner Enhedslisten og Alternativet som et problem for rød blok.

Man ved jo nærmest ikke om man skal grine eller græde, når de to fremtrædende Venstre politikkere ser det som et problem, at Dansk Folkeparti igennem årene ”har krævet alle indrømmelser handlet af i èn bestemt valuta i form af udlændingestramninger”, som de skriver.

For det første er det forkert! Dansk folkeparti har krævet, og fået en masse på ældreområdet og sundhedsområdet, ud over udlændingestramningerne.

For det andet er det jo indlysende for de fleste, at de stramninger Dansk Folkeparti har fået på udlændingeområdet har været nærmest livreddende førstehjælp for Danmark!

For det tredje praler partiet Venstre ofte på sociale medier over de selvsamme stramninger.

Dansk Folkeparti har gennem årene sikret blandt andet en ældrecheck, en ældremilliard og en værdighedsmilliard, og jeg tør godt love, at den kommende finanslov IKKE bliver vedtaget med DF, uden at der falder noget af til folkepensionisterne. Vi har også fået fjernet 2 % effektivitetskravet på sundhedsområdet.

Dansk Folkeparti handler bestemt i flere valutaer end en!
De udlændingestramninger Dansk Folkeparti har fået gennemført, og den kamp Dansk Folkeparti har taget for at man har diskuteret problemerne med muslimsk indvandring, udgør den reelle forskel på indvandringen til Sverige og Danmark, og forskellen på størrelsen af de udlændingeproblemer de to lande nu står med. Den ikke vestlige indvandring betyder en nettoudgift på mere end 30 milliarder kroner årligt, uden Dansk Folkepartis stramninger gennem årene havde beløbet været meget større!

Gang på gang lægger Venstre opslag på de sociale medier, hvor man klandrer Socialdemokratiet for lempelserne på udlændingeområdet i deres seneste regeringsperiode fra 2011- 2015. Samtidig tager man glad og gerne æren for de stramninger Dansk Folkeparti har handlet hjem, uden at forholde sig til at store dele af Venstre har været imod stramningerne.

Skulle de to traditionelle statsministerbærende partier lykkedes med at finde ind i et samarbejde, der kan tilgodese Krarup og Jensens ønsker om øget ikke vestlig indvandring, og initiativer som højere pensionsalder, spår jeg en dundrende lussing til begge partier ved et efterfølgende valg.

Danskerne finder sig ikke længere i slap udlændingepolitik og udhulning af velfærden.

Med venlig hilsen, og ønsket om en fantastisk sommerferie til alle.

Mogens Jørgensen, Sdr. Omme, Næstformand Dansk Folkeparti Billund Kommune, Medlem af Økonomiudvalget og Unge og Kulturudvalget