Læserbrev: Nye byggegrunde i Hejnsvig


I efteråret 2018 blev der, efter en pause på mere end 5 år, endelig solgt en byggegrund på Søgårdparken i Hejnsvig. Her i starten af 2019 erfarer jeg, at yderligere 2 grunde på Søgårdparken er reserverede. Der er således kun 2 byggegrunde tilbage på Søgårdparken, som jo er den eneste kommunale udstykning i Hejnsvig. I Hejnsvig by er der pt. kun 4 ledige huse til salg.

Såfremt Hejnsvig skal have del i den tilflytning, som i disse år finder sted i Billund Kommune, er det piskende nødvendigt, at der udstykkes flere kommunale byggegrunde i Hejnsvig. Det vil efter min mening være mest naturligt, at man fortsætter udstykningen ved Søgårdparken, idet der allerede findes en lokalplan for området. En anden mulighed kunne være langs Billundvej. Lokalrådet må på banen med rådets præference, som jeg under alle omstændigheder vil støtte.

Der er også mangel på lejeboliger i Hejnsvig. Byrådet og Lokalrådet må på banen for at få boligforeningen til at indse, at der igen skal bygges i Hejnsvig efter en meget lang pause.

Etablering af storparceller kunne også være en rigtig god ide, som jeg også gerne vil støtte.

Venlig hilsen

Arne V. Thomsen, Hejnsvig, byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Billund Byråd