Læserbrev: Rør kun ved det I skal købe


Kære borgere i kommunen.

I eftermiddag skal jeg via Røde Kors netværk ud at købe ind for et menneske, der er i risikogruppe i forhold til Corona. Jeg skal gøre det med afsprittede hænder og handsker, og jeg må ikke komme i fysisk kontakt med den, der skal have varerne. Samtidig ved man, at omkring halvdelen af dem, der smitter andre, ikke selv har symptomer.

Da jeg i går handlede i et supermarked, var det første jeg så, en yngre kvinde, der med bare hænder tog fire-fem blomsterbuketter op af en spand udenfor butikken, før hun valgte en, og satte de andre tilbage.

Inde i butikken ved spotvarerne, rodede en kvinde i 60’erne rundt i nogle ens slikposer, tog en, tog den op til ansigtet for at læse på den… og satte den tilbage.

Længere inde i forretningen trak en mand et krøllet lommetørklæde op af lommen, snød næsen, lagde lommetørklædet tilbage og flyttede så rundt på nogle flasker på en hylde, før han lagde en i sin kurv.

Jeg får kuldegysninger ved tanken om, hvor mange der med bare og måske inficerede hænder har rørt ved de varer, jeg i eftermiddag skal bringe videre til et sårbart menneske. Virus kan overleve op til tre døgn på en overflade.

Vil I ikke godt – som situationen er nu – lade være med at røre ved andet, end det I skal købe?

På forhånd tak.

Venlig hilsen
Helle Lundberg, Grindsted