Læserbrev: Så blev Grundloven underskrevet


Det har været et par begivenhedsrige dage for mig som nyt medlem af Folketinget. Tirsdag den 15. november var jeg til mit første møde i Folketingssalen, hvor jeg fik min plads. Det skal dog understreges, at pladsen er midlertidig, da der kan ske rokeringer, når der er dannet en regering. Jeg skal sidde på plads 113 mellem Sara Emil Baaring og Fie Hækkerup. Det var en helt særlig oplevelse at sidde på pladsen sammen med de øvrige 178 valgte. Følelsen af at være den nye er speciel. Heldigvis er vi mange, der er i samme båd, og de genvalgte er gode til at hjælpe os – også når vi ikke kan finde rundt på Christiansborg.

Onsdag kom så dagen, hvor Grundloven skulle underskrives af alle nyvalgte medlemmer. Inden ceremonien var vi igen en tur i salen. Her godkendte vi valget. Jeg er sikker på, at han kommer til at gøre det rigtig godt. Da det møde var færdigt skulle vi nyvalgte på skift op for at skrive under på tro og love på, at vi vil overholde Grundloven. Jeg havde mine forældre, min søster og hendes mand med i Fællessalen for at overvære det store øjeblik. Da der var skrevet under, skulle vi en kort tur i salen, hvor vi valget Søren Gade som formand og nedsatte præsidiet, ligesom vi nedsatte en håndfuld midlertidige udvalg. Afslutningsvis blev der afholdt en reception i Vandrehallen. Her bød den nyvalgte formand velkommen.

Onsdag den 16. november er en dag, jeg altid vil huske. Når man underskriver Grundloven begynder det for alvor at gå op for en, hvad det er for et ansvar, man har taget på sig samt, hvor ærefuldt et hverv det er at sidde i Folketinget. Jeg ser frem til, at arbejdet for alvor går i gang og bruger tiden i disse uger på at lære Christiansborg godt at kende samt på at mødes med partifæller og nogle af de valgte fra andre partier.

 

Venlig hilsen

Kris Jensen Skriver, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Grindsted