Læserbrev: Sidste udkald


Vi ønsker udvikling i kommunen, og vi siger vi er så erhvervsvenlige – endda opnået priser for det – for mig klinger det bare lidt hult!

Grindsted midtby er udfordret, år tilbage husker jeg drøftelser om “Grindsted Midtpunkt” – men det blev ved snakken…

Vi håber alle på nye butikker/iværksættere, men de bremses i min optik af virkeligheden – og de manglende ambitioner og konkret handling.

Kommunen ejer ikke den eksisterende bygningsmasse, og derfor kræver det en utrolig tæt dialog omkring renovering/fornyelse/ændringer med disse ejere, i forhold til krav som de forskellige udvalgsbutikker måtte have + en masterplan for området/byen generelt.

Denne masterplan efterlyser jeg ligeledes for Billund by, og det er allerede nu snart i 11. time er den bliver lavet!

Billund Byvision findes, og den indeholde rigtig mange fine ting, men den tager altså heller ikke højde for virkeligheden i alle forhold.

JYSK vil gerne til byen, i august får de afslag af et åbenbart enigt økonomiudvalg, til at gå videre med nogle planer for opførsel af butik på Søndre Elkærvej – da de betegnes som en udvalgsbutik.

En større eksisterende forretning på Vejlevej i byen, står nu i samme dilemma – en indstilling fra forvaltningen til det kommende møde i Teknik- og Miljøudvalget i uge 49, lægger op til at den skal flyttes – da området er til pladskrævende butikker/virksomheder/industri – og denne betegnes som en udvalgsbutik.

Mit spørgsmål er blot, hvor skal de gå hen?

Jeg ønsker også midtbyer med liv, og det tror jeg såmænd vi har opnået i Billund – ikke mindst (igen) takket være vores gavmilde bidragsyder Kirkbi og LEGO familien.

Vi skal bare samtidig også være realistiske i forhold til butikker som kræver x antal kvm i butikslokaler, lagerplads og ikke mindst P-pladser – forhold som ikke kan løses i den nye bymidte her og nu, så hvad er planen?

JYSK kræver i min optik præcis samme muligheder for P-plads som f.eks. Jem & Fix på Sdr. Elkærvej – og havde passet perfekt som nabo hertil.

Til gengæld giver man lov til at der opføres helt traditionelt erhverv ved siden af Jem & Fix – hvorfor ikke skabe et område med butikker, som er pladskrævende? Både i areal indenfor og krav om p-pladser og med et løbende flow af kunder?

Skal vi i førertrøjen, kræver det en helt anden tilgang – styret af et politisk miljø som tager ansvar.

 

Venlig hilsen

Ulrich Kristensen, Billund, Lokalpolitisk Forum