Læserbrev: Skadeklinikken – Det handler om tryghed


Lad mig først slå fast, at jeg har forståelse for, at der skal spares i Region Syddanmark. Når det så er sagt, så mener jeg, at forslaget om at nedlægge skadeklinikken i Grindsted er et rigtig dårligt forslag.

Besparelsen vil give 1,7 millioner. Regionspolitikerne skal finde 187 millioner, men har forslag til besparelser i et katalog på 210 millioner. Et forslag på 1,7 millioner vil således sagtens kunne pilles ud. Hvis besparelsen vedtages vil kommunens borgere få rigtig langt til en skadeklinik, borgerne i Grindsted vil eksempelvis få 47 kilomenter til klinikken i Esbjerg.

Det er bekymrende lange afstande og det ville i den grad svække borgernes tryghed, hvis besparelsen vedtages.  Ligesom det ville være katastrofalt for kommunens borgere, vil det også være rigtig skidt for de mange turister, som vi hvert år byder velkommen i Billund Kommune. Akutbilen er ligeledes i fare, hvilket blot vil svække trygheden yderligere.

Det er bekymrende, at de to lokalvalgte medlemmer i regionsrådet Preben Jensen (V) og Bjarne Jensen (DF) tilsyneladende, jævnfør deres udtalelser i JydskeVestkysten den 9. januar, ikke ønsker at kæmpe synderligt for skadeklinikken. Jeg håber, at de to lokalvalgte vil kæmpe med næb og kløer og, at denne økonomisk lille besparelse, der vil få alvorlige konsekvenser for borgere og turister i Billund, ikke vedtages.

Det handler nemlig om tryghed.

Kris Jensen Skriver
Byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Billund Kommune