Læserbrev: Skinnecykler er en god ide


Svar til Kai Bayers artikel omkring jernbaneskinnerne ved Grindsted.

Kai Bayer, jeg synes virkelig at du har fat i noget, der kunne blive rigtig godt. Nemlig at bevare de gamle skinner og faktisk begynde at bruge dem til noget. Hvis man kigger rundt i andre byer, som bruger de gamle skinner som en seværdighed for både turister men også for de lokale, så er det et ret stort hit. Og ligesom Kai Bayer, så tror jeg bestemt også at det kunne blive det her.

Hvis man fik ryddet et stykke af skinnerne fri fra krat og andet så det blev åbnet op. Ligesom Kai Bayer allerede har haft godt gang i, så tror jeg at man kunne få lavet en god bane til skinnecykler og til dræsiner. Jeg forstiller mig at der bliver lavet en form for ”start” sted, der skal selvfølgelig være en lille hytte og noget borde- bænkesæt. Jeg forstiller mig også at der kunne være nogle informationstavler, hvor man kunne læse om skinnernes historie omkring vores kommune. Det skal være attraktivt for turister, så det kunne jo være at i sommer sæsonen at Kai Bayer ville inviterer på en rundvisning omkring skinnerne og fortælle om lige netop det stykke historie.

Jeg forstiller mig udflugter både for familier, men også for eleverne på skolerne og børnene i børnehaverne. Derfor er det vigtigt at det bliver gjort let tilgængeligt og hyggeligt, så det bliver et sted man har lyst til at tage hen og spise sin madpakke.

Jeg har selv været ude og prøve at cykle på et lille stykke ude ved køretekniskanlæg, og det er ret sjovt! Jeg forstiller mig ikke at det er flere kilometer der behøves, men blot et lille stykke kunne man jo godt bevare til det.

Venlig hilsen

Cecilie Rahbek, VU-Grindsted