Læserbrev: Tidlig indsats på børneområdet er alfa og omega


Uge 20 deltog vi begge på “KL’s Social- og sundhedspolitiske forum” i Ålborg i 2 dage.
Tidligere i maj måned udgav tænketanken DEA en ny politisk analyse, som viser at de små børn ofte taber kampen om opmærksomhed til andre politiske dagsordener.
Dette er ikke godt nok. Vi har sagt det før og siger det gerne igen – den tidlige indsats er alfa omega, det skylder vi simpelthen børnene og deres familier, og på det lange bane er vi overbevist om at det også vil gavne økonomien i kommunen. Væk med regneark – ind med holdning, tro og mavefornemmelse
Kommunen har fået lave beregninger som viser at hvis vi skal leve op til BUPL’s anbefalinger om normeringer i børnehaverne – ja, så koster det – men har vi råd til at lade være – også med øje for vores vision om børnenes hovedstad. En vision som skal omsættes til konkret handling, og være synlig for de børn og deres familier som har valgt os til som bopælskommune.
Psykiatri og handicap – vi skylder også her at tænke den tidlige indsats ind – ikke mindst også i forhold til de pårørende – hele mennesker / hele familier.
Vi skal turde tænke anderledes, ikke mere sådan plejer vi at gøre. “Sammen finder vi ud af det – via handling, ikke bare ord.
Med venlig hilsen
Ulrich Kristensen og Mads Helbo, byrådsmedlemmer for Radikale Venstre i Billund Kommune