Læserbrev: Udvalgsarbejde, struktur og budget


I denne uge starter det politiske arbejde igen, og desværre træffes en del beslutninger som betyder noget for mig, alene i fagudvalg – så har ingen mulighed for at argumentere for disse i åbent forum!

Her tænker jeg bl.a. på en del punkter i teknik-, plan- & kulturudvalget. I forhold til punkter som f.eks. Billund Centret, partnerskabsaftaler og lokaletilskud.

Et “tungt” udvalg som alene sidder med en dagsorden i dag med 25 punkter til behandling, øvrige tre fagudvalg har tilsammen 22 punkter til behandling (alle udvalg skal selvfølgelig også godkende og underskrive dagsorden – tæller vel ikke rigtig med)

Jeg kan selvfølgelig “ansøge” om taletid i forbindelse med et udvalgsmøde, noget som alle fagudvalg skal behandle og nok også godkender. Så skal borgerne bare til at læse op på dagsordener når de offentliggøres og få ansøgt / booket rettidigt. Personligt forstå jeg ikke den rigide fremgang. Er det at møde borgerne i øjenhøjde?

Jeg synes det er lidt ærgerligt så skæv en struktur vi har fået valgt. Dette står selvfølgelig for egen regning.

Samtidig med en budgetproces som nu går ind i den afgørende fase, hvor budgetmappen udleveres på fredag. Oprigtigt tror jeg desværre også her, at løbet er kørt i forhold til konstitueringspartierne og deres aftale. Rammer og vilkår er aftalt her, og så kan man enten tilslutte sig eller springe fra. Jeg kan tage fejl.

De bedste hilsner

Ulrich Kristensen, Medlem af kommunalbestyrelsen i Billund Kommune, Lokalpolitisk Forum