Læserbrev: Væresteder for de unge – ja tak!


3 unge mennesker beskrev den 31. marts i en artikel i JydskeVestkysten, at der mangler steder i Billund, hvor de unge kan få lov at opholde sig, uden at blive sendt væk pga. der spilles høj musik og der er højt humør ud på aftenen.

Læserbrevet var en synliggørelse af Billund, men det er noget der i stor stil mangler i hele kommunen. Det har været et tema i valgkampen. De oplagte steder er der for de unge, men de oplever desværre, at de bliver kritiseret, tysset på, skældt ud og endda truet med politi.

Der mangler steder rundt i hele kommunen, hvor de unge kan mødes uformelt. Hvor de kan høre musik og sidde og snakke og pjatte til ud på aftenen. Et værested, hvor der er læ og toiletfaciliteter.

Vi skal have lavet nogle steder, hvor de unge kan mødes på tværs af årgange og interesser, og hvor de unge kan mødes uden forhåndsaftaler, men hvor man bare søger hen til socialt samvær og fællesskab. Disse væresteder kan i vores optik være med til at understøtte det sociale liv og modvirke ensomhed blandt de unge.

I 2021 var elevrepræsentanter fra kommunens seks folkeskoler rørende enige, da de til et dialogmøde med børneudvalget havde netop emnet op omkring væresteder.

Selvfølgelig vil tankerne være, om man kan man holde stofferne væk, og vil der være udfordringer med at holde samlingsstederne sobre, trygge og rare for alle at være. Det kræver noget selvjustits, da der skal ryddes op, og toiletfaciliteterne skal rengøres. Så selvfølgelig er der nogle forhold, hvor der skal tages stilling til, hvordan det kan gøres.

Men skal vi ikke få startet processen op og finde nogle løsninger i byerne, så de unge kan få nogle væresteder, hvor de kan få lov at være unge? Den socialdemokratiske byrådsgruppe er klar.

Med venlig hilsen

Den socialdemokratiske byrådsgruppe