Læserbrev: Venstre har ikke pengene til oprydning efter Grindstedforureningen


Ellen Trane Nørby udtaler, at hun er skuffet over, at Mette Frederiksen – modsat Venstre, ikke kan finde manglende finansiering til oprensning efter Grindsted-forureningen. Den her udmelding fra Ellen Trane Nørby er en Venstre Classic – der er i virkeligheden afsat 50 millioner til Grindsted-forureningen – og det er stort set de penge Region Syddanmark også tidligere har budgetteret med.

De 150 millioner Ellen Trane nævner – beror på, at der kan indhentes effektiviseringer som følge af, at regeringen vil nedlægge regionerne. Det er altså penge, der hersker stor usikkerhed om.

Socialdemokratiet vil ikke nedlægge regionerne. Vi ønsker ikke mere centralisering og mindre demokrati. Det nytter noget, når lokalt valgte politikere kan stilles til ansvar. Det har jeg erfaret både med hensyn til Grindsted-forureningen, og da jeg debatterede med Venstre og Thyge Nielsen om manglende ambulancedækning. Det havde også afgørende betydning, at vi kunne stille lokale politikere til regnskab, da Grindsted Skadeklinik var truet af lukning.

Afsluttende – så har Mette Frederiksen ved sit besøg i Billund i sidste uge udtalt, at hun mener, Grindsted-forureningen er alvorlig, at hun ikke her og nu har milliarderne til oprensning, men at det er noget, hun gerne vil arbejde på at finde.

 

Med venlig hilsen

Troels Ravn, MF (S), valgt i Billund-Vejen Kredsen