Læserbrev: Vi skal sikre trygheden


Lige før årsskiftet kom den nedslående nyhed, at Vejle Kommune udtræder af TrekantBrand. Det er en meget ærgerlig beslutning.

Det er min oplevelse, at TrekantBrand er kommet rigtig godt på fode og, at man nu stod overfor at kunne høste nogle af fordelene ved stordrift. Opgaven for os som kommune bliver nu at sikre, at vi fortsat har et stærkt og godt beredskab, der sikrer tryghed for borgerne i Billund Kommune.  For at det kan lykkes, er det vigtigt, at der er sikkerhed og tryghed for de brandmænd, der er tilknyttet både i Billund og i Grindsted, ligesom vi skal have et stærkt selskab bag.

Det er min opfattelse, at der er en stor tilfredshed med TrekantBrand. Det er derfor i mine øjne helt rigtigt, at man nu undersøger, hvordan TrekantBrand kan fortsætte med de fem resterende kommuner. Mange sten skal vendes, og der er mange ting, der skal falde i hak, inden Vejle udtræder til årsskiftet. Herunder er økonomien særligt noget, der skal gøres op. Der er også nogle praktiske ting, blandt andet at vi som kommune deler rigtig megen kommunegrænse med Vejle Kommune.

Jeg ved, at der arbejdes grundigt med disse ting, og jeg ser frem til at få en afklaring, så vi kan sikre et fortsat godt og stærkt beredskab i Billund Kommune.

Venlig hilsen

Kris Jensen Skriver, Grindsted, Byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Billund Kommune