LEGO House vil bygge verdens største LEGO mosaik


Alle, der besøger LEGO House i pinse-weekenden, får mulighed for at deltage i et vaskeægte rekordforsøg. LEGO House har nemlig tænkt sig at indtage Guinness Rekordbog med verdens største LEGO-mosaik.

Den store mosaik bliver cirka 12 x 14 meter og kommer til at bestå af mere end 2600 byggeplader, som tilsammen udgør et billede med højdepunkter fra LEGO Koncernens historie.

– Det er første gang, siden vi åbnede LEGO House sidste år, at vi har et så stort LEGO byggeprojekt i gang sammen med gæsterne. Den færdige mosaik bliver 168m2, hvilket jo er større end et almindeligt parcelhus, så vi går benhårdt efter at blive optaget i Guinness rekordbog, siger kommunikationschef i LEGO House, Trine Nissen

Forsøget laves sammen med LEGO-fan-organisationen Fairy Bricks, som har stor erfaring fra Storbritannien med at bygge kæmpemosaikker, men projektet i LEGO House er deres største til dato. Onsdag efter pinse vil skoleklasser fra Odense og Esbjerg bygge mosaikken færdig, hvorefter to repræsentanter fra Guinness World Records vil måle og afgøre, hvorvidt verdensrekorden er en realitet.

Efter rekordforsøget afmonterer Fairy Bricks alle LEGO klodserne og giver dem videre til velgørenhed.