LykkeLiga starter op i Grindsted


LykkeLigaen er på vej til Grindsted. Dermed kan lokale børns med udviklingshandicaps og specielle behov se frem til at spille håndbold med ligesindede.

Lykkeligaen blev startet for nogle år siden af den tidligere landsholdsspiller, Rikke Nielsen. Hun er selv mor til Magda, som har Downs Syndrom og som gerne ville spille håndbold. Det var imidlertid ikke lige sådan at finde en egnet klub til Magda, så derfor etablerede Rikke Nielsen selv LykkeLiga i Aalborg.

Efterhånden er LykkeLiga-konceptet bredt ud til flere danske klubber og nu altså også Grindsted.

Initiativtager til den lokale filial er Marianne Jul Jensen, der selv er mor til Mathilde på 14 år, der har Downs Syndrom. Hidtil har Mathilde spillet håndbold i Lind ved Herning, men det kræver lange køreture og meget tid. Og eftersom Mathilde går på Lynghedeskolen afd Søndres Specialafdeling, var det nærliggende at placere udgangspunktet for den lokale LykkeLiga i Magion.

– Vi begynder træningen i LykkeLiga tirsdagen efter vinterferien. Træningen er i hal 3 i Magion fra 14.30 til 15.30, så børnene kan komme med deres normale taxa hjem efterfølgende, forklarer Marianne Jul Jensen.

Hun har allerede fået tilsagn fra 14 spillere alene fra specialafdelingen på Lynghedeskolen afd. Søndre. Tilbuddet er rettet mod både drenge og piger i alderen 7 til 16-17 år.

Se mere på facebooksiden.