Magasin om forurening på vej i postkasserne i Grindsted


For at sikre på bedst mulig vis at samtlige borgere i 7200 Grindsted er oplyst omkring forureningen i byen, har Billund kommune sat gang i en husstandsomdeling af det 8 siders magasin, som var lagt frem ved sidste måneds informationsmøder tre steder i byen.

– Magasinet givet en god information både om det historiske, og om hvor i byen forureningen er. Man kan sige det er en form for status på hvor vi er lige nu, og om hvordan det er tvingende nødvendigt, at staten kommer på banen sammen med Region Syddanmark og Billund Kommune, så vi kan komme videre, siger borgmester Ib Kristensen (V) i en pressemeddelelse om magasinet.

Magasinet giver dog ikke svar på alt – blandt andet ikke en række af de spørgsmål omkring sundheden, som er kommet frem på de sociale medier:

– De ting svarer magasinet ikke på, men som man kunne se i en pressemeddelelse fra Regionen i sidste uge er der taget initiativ til et møde med Styrelsen for Patientsikkerhed om at få en ny og samlet vurdering af aspekterne ved Grindsted forureningen, siger Ib Kristensen.

Samtlige husstande i Grindsted vil i løbet af de næste dage kunne finde magasinet i deres postkasse. Derudover kan man også løbende følge informationer om forureningen på den hjemmeside Billund kommune har lavet til formålet.