Magnus er klar med tøj til de unge


Han har det bestemt ikke fra fremmede – det der med interessen for tøj. Unge Magnus Rosendahls morfar er Ebbe Olesen, der gennem årtier har drevet tøjbutik i Billunds midtby. En butik som Magnus’ far, Søren Schou Rosendahl i dag står bag.

Men nu er det tredje generations tur, mener Magnus Rosendahl, der står bag tøjmærket Troublemaker. Egentlig hed det tidligere Untamed, men for ikke så længe siden opdagede Magnus Rosendahl ved en tilfældighed i en video på YouTube, at der var et amerikansk tøjfirma af samme navn:
– Og vi ved jo godt hvordan amerikanerne kan reagere hvis man deler navn med dem, så jeg skiftede først til YU (Why You, red.) og så til Troublemaker – det passer også lidt mere til den person jeg er, griner Magnus Rosendahl.

Den 18-årige handelsskoleelev har store fremtidsplaner. Han har allerede aftaler med flere leverandører og planen er også at indtage landets efterskoler med levering af tøj.

– Min far har tilbudt flere gange at hjælpe med kontakten til leverandører, men jeg har sagt nej. Jeg vil selv, fastslår den unge forretningsmand.

Allerede i folkeskolen forsøgte han sig med købmandsskabet, da han solgte slik til kammeraterne i udskolingen:
– Det brød Lars (skoleleder på BillundSkolen, Lars Aagaard Nielsen, red.) sig ikke så meget om, så han ringede hjem til min mor, fortæller Magnus Rosendahl.

Nu er folkeskolen altså byttet ud med handelsskolen i Grindsted, hvor Magnus Rosendahl er i gang med sit 2. år. Og her kan forretningsdrømme spire yderligere:
– Det er fedt hvordan jeg med firmaet og skolen kan kombinere teori og praksis i handelsbranchen, lyder det fra den unge kreatør.