Markant flere overvægtige i Billund Kommune


Ifølge den nye nationale sundhedsprofil er der væsentligt flere overvægtige og svært overvægtige i Billund kommune end tidligere. Ved den første sundhedsundersøgelse i 2010 var 16 pct af borgerne i Billund kommune svært overvægtige – altså med en BMI på over 30. I 2013 faldt tallet til 14 pct., men i den seneste undersøgelse konstateres 22,6 pct svært overvægtige.

Også andelen af moderat til svært overvægtige er steget. I 2010 lød tallet på 51,6 pct. Sidste år steg det tal med 6 pct, så 57,6 pct af borgerne betegnes som moderat til svært overvægtige.

– Tallene er bekymrende, men jeg ved også, at der er indsatser i gang. I forhold til overvægt er en tidlig indsats vigtig og vi er på vej med et lokalt tilbud i form af en vægtklinik til forældre og børn i alderen 3-18 år, Det er et rigtig godt initiativ, hvor vi kan se man i Holbæk har skabt gode resultater og så har vi fået en E-sport forening, hvor de også har fokus på, at der skal bevægelse med indover, siger Robert Terkelsen.

Mens vi tilsyneladende spiser mere – og også usundt – og samtidig rører os væsentlig mindre, så er der også positive tendenser i analysen: Vi drikker ikke så meget alkohol som ved tidligere undersøgelser.