Mere vand i Skulpturparken


Mange gående og cyklende langs Skulpturstien i Billund har de seneste måneder lagt mærke til ændringer i bækkens udformning. Og nu er de grønne farver vendt tilbage til området efter arbejdet med genslyngning af Billund Bæk og udvidelse af regnvandsbassinet i Skulpturparken er færdigt.

Hele projektet vil Billund Vand & Energi og Skulpturparken gerne fortælle meget mere om.  Det sker onsdag den 19. juni fra kl. 19 og godt halvanden time frem. Turen begynder ved indgangen til Skulpturparken ved Hans Jensensvej, ud for Billund Centret.

Afdelingsleder ved Billund Vand & Energi, Jesper Primdahl, vil fortælle om projektet og de spændende udfordringer der har været undervejs, men også om de positive resultater der er opnået gennem et godt samarbejde.

De store vandprojekter i Skulpturparken er også en historie om, at klimasikring kan give gode rekreative værdier, når det hele tænkes sammen. Fine naturoplevelser og en bedre, mere naturlig styring af de stigende vandmængder.

Vand i bækken og i ”søen” er med til at gøre Skulpturparken særlig attraktiv. Både for dyrelivet og mennesker. Hvordan bevæger vandet sig gennem parken? Hvad betyder slyngningerne for bækken? Er der taget tilstrækkelig højde for fremtidens regnmængder? Er der fisk i vandet? Søens rolle ud over at være et dejligt vandbassin for mange fugle? Hvis man har spørgsmål, er der en ekstra anledning til at deltage i turen.

På tilbagevejen fortæller skulpturparkbestyrelsen om de forskellige værker og kunstnerne. Men samtidig er der også mulighed for mere snak om vand.