Michael Li’glad udtaget til VM


Der bliver lokalt islæt på par-VM i speedway, der finder sted i de to første weekender i juni. Grindsted-drengen Michael Jepsen Jensen skal nemlig sammen med Kenneth Bjerre repræsentere Danmark ved VM, der i år er for par i stedet for hold.

Årsagen til ændringen er, at Den Internationale Motorunion, FIM, gerne vil udbrede speedwaysporten til flere lande, og derfor er hold-VM med otte lande i år sat på standby og i stedet vender par-VM med deltagelse af 15 nationer tilbage. Der blev også kørt par-VM fra 1970 til 1993, hvor Danmark vandt guld otte gange. Mest vindende par-verdensmester er den nuværende landstræner Hans Nielsen med syv titler. Erik Gundersen nåede fem, mens Jan O. Pedersen vandt to gange. Ole Olsen og Tommy Knudsen opnåede hver en titel, fortæller DMU.

Det danske hold, bestående af Michael Jepsen Jensen og Kenneth Bjerre – samt afløser Frederik Jakobsen – kører indledende runde i tyske Teterow lørdag den 2. juni mod USA, Ukraine, Rusland, Slovenien, Tyskland og Letland. De tre bedste nationer går til to finalerunder i polske Wroclaw, den 8. og 9. juni.