Mindeaften om filskovdrengen Svend Immanuel Moustgaard


Onsdag den 24. juli kl. 19 arrangerer Billund Kommunes Museer i samarbejde med Filskov Lokalhistoriske Arkiv, Besættelsessamling Grindsteds Venner, Forsvarsbrødrene i Sdr. Omme og Filskov Kirke en mindeaften om filskovdrengen Svend Immanuel Moustgaard.

Den 6. juni 2019 var det 75 år siden, invasionen (D-dag) blev startet. Tusindvis døde i de første mange dage og uger af invasionen og en af dem var Svend Immanuel Moustgaard, fra Filskov, der meldte sig som frivillig til den Canadiske hær ”The Black Watch”. Han faldt i slaget ved Verrières Ridge syd for Caen i Nordfrankrig den 25. juli 1944. Til ære for Svend Immanuel Moustgaard blev der i 1947 sat en mindeplade op i Filskov Kirke.

Arrangementet begynder i Filskov Kirke og fortsætter i Viadukthallen. I Filskov Kirke afholdes der en mindehøjtidelighed for Svend Immanuel Moustgaard, og det begynder kl. 19.00. Spirekoret fra Filskov Friskole medvirker. I Viadukthallen vil Ole Moustgaard fortælle om Svend Immanuel Moustgaards liv gennem breve og familiefotos. Herefter vil forfatter Jakob Tøtrup Kjærsgaard fortælle om sin nye bog ”Den Røde Brænding”, hvori Svends deltagelse i D-Dag invasionen er beskrevet.

I Viadukthallen vil der endvidere forefindes en lille udstilling af diverse effekter fra Svend Immanuel Moustgaards liv.

Der kan købes kaffe og brød i Viadukthallen. Alle er velkomne.