Mindeord om Aksel Søe Jensen


Det er søndag, det er den 27. februar 2022. Solen er stået op. Ikke en vind der rører sig. Alt er stille.

Pludselig brydes stilheden af min telefon,  der begynder at ringe.

Jeg ser på mit ur. Den viser 07:57. Jeg tænker det må være noget vigtigt. Jeg trykker på besvar og en kvindestemme siger: Aksel er død.

Jeg tabte vejret.  Sagde til mig selv: det kan ikke passe. Min super gode nabo, som altid var frisk med en bemærkning, som bragte smil på alles læber, er her ikke mere.

Aksel og jeg har været naboer lige siden april 1984. Vi har altid støttet hinanden i tykt og tyndt. Hvis jeg kørte forbi hos ham, og han var ved at fodre hestene, rakte han altid en hånd ud, hvilket betød, at vi skulle snakke. Han var altid god for en ny vittighed. En som alle kunne grine af.

Aksel kom ud at sejle som 16 årig. Efter 2 år gik han i land og tog på efterskole i det sønderjyske. Her tog han 8. og 9 . klasse. Og jo, Aksel har ikke haft en let barndom. Da han blev 20 år, begyndte han at køre lastbil. Han nåede faktisk 41 år i sine lastbiler. Med sine mener jeg, at han kørte for flere forskellige vognmænd. Ikke fordi Aksel ikke passede sit arbejde, men fordi der ikke altid var kørsel nok til lastbilen.

Aksel hadede at gå arbejdsløs. Han var hurtigt ude at banke på til mange forskellige vognmænd. Det gav pote, for fluks havde han arbejde igen.

Aksel har kørt, som chauffør, hos rigtig mange vognmænd. For eksempel  Silotrans, Bent Bruun Transport, Frisesdahl, Ejgil Jensen , Marius Pedersen og Brians Renovation for blot at nævne nogle af dem, der har haft glæde af Aksels altid pligtopfyldende arbejde.

Aksel havde en hobby, som var heste. Heste mig her, heste mig der, heste alle vegne. Men han var mest til Frisere og Jyder. Kæmpestore heste.

Og  han nød virkelig meget, at køre ture i området med hest og vogn. Mange brudepar nød også godt af  hans ekspertise med hest og vogn. Aksel fortalte i tirsdags, at der havde været 7 bryllupskørsler med hestevogn i gennemsnit de sidste mange år.

I tirsdags den 22. februar 2022 ringede han tidligt om morgenen og spurgte, om jeg kunne køre ham til lægen i Vorbasse.  Han havde besvær med at holde balancen, og var faldet 4 gange bare denne morgen .

Jeg hentede ham og fik ham balanceret ind på Lægehuset i Vorbasse. Lægen var meget bekymret for Aksels tilstand. Aksel bad faktisk selv om at blive indlagt. Jeg fik besked om, at køre ham direkte på Vejle Sygehus. Jeg vidste på dette tidspunkt ikke ,at det var hans sidste køretur i levende live. Men jeg kunne se, at han havde smerter, så jeg var meget bekymret for ham.

Vel ankommen til Vejle, fik jeg fat i en kørestol. Jeg fik med møje og besvær Aksel plantet i kørestolen. Det var en lettelse for mig, at skubbe ham op på 3. sal,, hvor jeg afleverede ham til sygehuspersonalet. De ville tage sig kærligt af ham. Jeg havde min bange anelse for hans helbred.

Torsdag den 24. februar var jeg igen på Sygehuset i Vejle, for af besøge min gode nabo. Jeg blev mødt i informationen med besked om ,at hans tilstand var forværret. Han havde ikke sovet hele natten, og var lige faldet i søvn. En venlig sygeplejerske fortalte om forværring af hans situation, og at han nok ville ende på et plejehjem. Jeg tænkte, det fortjener Aksel ikke.

Han har arbejdet i 45 år og forresten lige fået tilkendt Senior-pension her i januar. En pension, som han desværre aldrig nåede at få glæde af. Aksel Søe Jensen afgik  ved døden natten til søndag, 65 år gammel. Hvor er livet uforudsigelig og døden forfærdelig. Jeg har mistet en god ven, en god nabo, en hjælpsom nabo og en altid smilende og i godt humør-Aksel.

En af de gode vittigheder var, når han blev stoppet af Politiet med for meget vægt på lastbilen, blev betjenten mødt med denne kommentar: jamen der er jo en ekstra Aksel på.

Alle naboer på Bækkevej med mere kommer til at savne ham. Han var elsket og vil være i vores minde mange år frem i tiden.

Kun ét ord tegner sig klart, og står tilbage, når alt er sagt – Ordet TAK

Æret være Aksel Søe Jensens minde.

 

Venlig hilsen

Per Fogtmann Mogensen