Nu bliver regionens personale testet igen


Region Syddanmark er nu klar til at lempe sit midlertidige stop for test af sundhedspersonale i regionen, kommuner og almen praksis.

Det sker efter meldinger om, at der er nye leverancer af reagenser til test for COVID-19 på vej. Dét kombineret med sundhedsmyndighedernes udmelding om at gennemføre en mere offensiv teststrategi, får nu altså Region Syddanmark til åbne op for flere test af sundhedspersonale.

Det midlertidige stop blev indført i fredags, hvor forsyningssituationen i Region Syddanmark så så kritisk ud, at regionen måtte indføre et midlertidigt stop for at teste sundhedspersonale for COVID-19.

Men nu åbnes der altså igen for test af personale:

– Sundheds- og ældreministeren har sammen Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen besluttet at sikre gennemførelsen af en mere offensiv teststrategi for COVID-19 i Danmark. Det sker på baggrund af WHO’s anbefalinger, og dem følger vi naturligvis, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

Den mere offensive strategi skal gennemføres under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark.

Og lovninger om nye leverancer af testudstyr i den kommmende tid gør, at Region Syddanmark ser sig i stand til at ophæve det midlertidige stop.

– Vi opretter nu en fælles visitationsenhed på OUH, som skal vurdere hvilket personale, der skal testes. Enheden kommer til at vurdere præcist hvem, der skal testes i gruppen af sundhedspersonale og andet kritisk personale i Region Syddanmark, kommuner og almen praksis i regionen. Det gør vi for at sikre, at alle behandles ens og for at sikre, at der er test nok til alle og stadig sikre tilstrækkeligt testkapacitet til at kunne undersøge patienter indlagt til undersøgelse for COVID-19, siger Kurt Espersen.