Ny skoleleder fik anderledes første arbejdsdag


Den nye skoleleder på Lynghedeskolen i Grindsted, Søren Rahbek, havde første arbejdsdag i denne uge, men det var en noget anderledes modtagelse han fik end ellers.

På en normal skoledag ville skolen være fyldt med lærere og elever til at byde den nye skoleleder velkommen. Men på grund af nedlukningen af skolerne måtte Søren Rahbek dog nøjes med sekretæren, Bente, lederen for nødpasningen Inger og pedellen Henrik, som stod og tog imod.

– Det var rigtig hyggeligt med den lille velkomstkomité. Det havde været trist, hvis der slet ikke var nogen”, fortæller Søren Rahbek, mens han griner lidt af situationen.

En tid, der for Søren Rahbek skulle være fyldt med samtaler med ledere og medarbejdere for at lære sine kollegaer at kende, er nu i stedet fyldt med planlægning, organisering, koordinering og kommunikation om COVID-19. For Søren Rahbek er det mest spændende ved at starte et nyt sted at lære menneskerne i organisationen at kende, ligegyldigt om de er store eller små. Men det er i øjeblikket ikke muligt på grund af nedlukningen. Det og nedlukningen i sig selv gør starten som skoleleder meget specielt, fortæller Søren Rahbek:

– Arbejdet på en skole handler om at være sammen med en masse mennesker. Det er det, vi arbejder ind i, og det er lidt op ad bakke for tiden. Desuden skal man som ny medarbejder lære ens kollegaer at kende – hvem de er, og hvad de står for. Det er svært, når der ingen kollegaer er, siger Søren Rahbek.

Det har nu ikke slået den nye skoleleder ud. I stedet arbejder han på højtryk gennem de digitale platforme som Skype og Microsoft Teams for at lære sine nye kollegaer at kende. Men situationen er ikke ideel. Det kan ligesom hos alle andre skabe frustrationer og irritation.

– Tidligere skoleleder Dorthe Bønning Møller og medarbejderne har givet mig en stille og rolig start. Men det, der er meningen med skolen, fungerer jo ikke, og det er lidt frustrerende, siger Søren Rahbek.