Ny ung kandidat stiller op til byrådet


26-årige Sofie R. Schmahl fra Billund melder sig nu som kandidat for Venstre til efterårets byrådsvalg i Billund kommune.

– Jeg har været politisk aktiv længe, og synes nu, at tiden er helt rigtig til at stille op til byrådet for Venstre, siger Sofie R. Schmahl i en pressemeddelelse.

Den unge kandidat er uddannet ingeniør i forretningsudvikling på Århus Universitet i Herning, hvor hun udover sit studie har været innovationscoach. Hun er født i Billund, har taget sin ungdomsuddannelse på Grindsted Gymnasium & HF og er nu efter studiet vendt tilbage til Billund for at arbejde, som forretningsudvikler ved Sealing System i Grindsted.

– Min interesse for politik startede tilbage i 2012. Her blev jeg meldt ind i Venstres ungdomsparti og blev hurtig bidt af politik. Mit ønske er at gøre Billund Kommune mere attraktiv, så vi kan tiltrække dygtige medarbejdere, skabe et sprudlende uddannelsesmiljø og skabe en bæredygtig fremtid. Med en uddannelse inden for forretningsudvikling har jeg specialiseret kompetencer og værktøjer som jeg kan trække på i mit fremtidige byrådsarbejde, siger Sofie R. Schmahl.

Hendes kandidatur vækker glæde hos partiets borgmesterkandidat, Stephanie Storbank:

– Jeg er meget glad for, at Sofie vil være en del af Venstres kandidathold. Hun er en ung kvinde med et stort drive, som brænder for at skabe udvikling i Billund Kommune, siger Stephanie Storbank (V).