Ny ungeafdeling skal hjælpe de unge hvor de er

Her er en stor del af de medarbejdere der udgør den nye ungeafdeling. Foto: Billund kommune


I bestræbelserne på at leve op til Folketingets målsætning om at alle 25-årige skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i arbejde, har Billund kommune nu etableret en ny ungeafdeling. Her vil 34 medarbejdere arbejde sammen om at sikre de unge mellem 15 til 30 år nem og direkte adgang til hjælp og rådgivning.

– Det er en ambitiøs målsætning, men den passer godt til Billund Kommune, hvor vi som hjemsted for Børnenes Hovedstad, er ambitiøse og ønsker at give vores børn- og unge de bedste forudsætninger, herunder også en nem og god adgang til hjælp og rådgivning, for de, der har brug for det, siger Stephanie Storbank (V), der er formand for Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

De 34 medarbejdere skal i løbet af foråret flytte sammen på 2. sal hos Syddansk Erhvervsskole i Tinghusgade. Medarbejderne kommer blandt andet fra SSP, UU Vejledningen og det opsøgende ungeteam. Der er socialrådgivere fra Familieafdelingen, Handicap & Psykiatri og Arbejdsmarkedsområdet. Og Ungekonsulenter fra Familiehuset, Social vicevært, Jobkonsulenter og Mentorer fra Jobcentret.

Fælles for alle er, at de kender de unge og de unge kender dem og placeringen er ikke tilfældig:

– Vi vil og skal være der, hvor de unge er og hele fokus i reformen er at de unge skal i uddannelse og eller arbejde, og Campus er stedet, hvor vi har mulighed for at være tæt på de fleste samtidig med vi stadig er opsøgende, siger Trine Bredal Rosenbæk, der 1. december blev ansat som ny leder af den nye ungeafdeling.

– Det er gået hurtigt. Vi er kun midt i januar og vi har nu sammensat et meget professionelt og engageret hold af medarbejdere med et fælles hjerte, der brænder for de unge. Umiddelbart vurderer jeg, at vi er den kommune i landet, der er længst i forhold til at organisere os efter intentionerne i reformen, siger Trine Bredal Rosenbæk i en pressemeddelelse.

Fra politisk side glæder Stephanie Storbank sig over, hvor hurtigt det går med at få organiseringen på plads.

– Vi er i Billund Kommune længere fremme end delmålet i reformen, hvor det handler om at 85 procent af de unge skal have en ungdomsuddannelse i 2025, men vi har også ca. 190 unge under 25 år, som ikke er i job eller uddannelse, og dem skal vi hjælpe. Det tror vi på den nye Ungeafdeling kan gøre og vi glæder os til at følge arbejdet og høre om unge, der får hjælp til at nå deres drømme og mål, siger Stephanie Storbank.