Nye ruter, Ishockey VM og flere charterrejsende sikrer ny rekord 


Med 319.803 passagerer blev maj endnu en rekordmåned for Billund Lufthavn. Den nye rekord, der resulterede i 4,4% flere passagerer, skyldes bl.a. åbningen af Ryanairs og Primera Airs nye ruter til Athen, men også de tusinder af ishockey fans, der er rejst fra hele verden via Billund til Herning for at støtte deres hold i VM slutrunden, har fyldt godt i lufthavnen.  

Samtidig var det også i maj at byggeriet af lufthavnens terminaludvidelse for alvor blev skudt i gang. Dette blev markeret ved grundstensnedlæggelsen til det nye multihus, der kommer til at rumme både  passagerfaciliteter samt en række kontorer og lagerfaciliteter. 

Antallet af udenrigsrutepassagerer steg til 231.180 passagerer, hvilket er en vækst på 5,8%.

– Væksten er fordelt jævnt på både netværk- og lavprisflyene. Blandt netværksselskaberne kan man glæde sig over flere solgte sæder, hvilket resulterer i endnu højere belægning ombord på flyene og ud over de nye lavprisruter til Athen, bidrager Ryanairs ruter Berlin og Poznan samt SunExpress’ rute til Antalya også væsentlig til lavprisvæksten siger Adm. direktør Jan Hessellund. 

I den kommende måned kan den nytiltrådte Adm. direktør se frem til at åbne flere nye ruter. Den 15. juni åbner Wings of Lebanon en ny sæsonrute til Beirut, mens det norske flyselskab Widerøe den 25. juni starter deres rute til Bergen med 3 ugentlige afgange. 

10.203 indenrigspassagerer benyttede Billund Lufthavn i maj, hvilket er en tilbagegang. Tilbagegangen på 10,9% skyldes at SAS har reduceret kapaciteten på ruten til København. 

Antallet af charterpassagerer der benyttede lufthavnen, er steget med 2,3% til 77.259 passagerer.

– Det er især feriestemningen i Grækenland, Tyrkiet samt Egypten der lokker flere turister til – det er dejligt at se at feriegæsterne nu igen rejser i stor stil til Tyrkiet og Egypten siger Jan Hessellund.