Nyt kuld børnejournalister er klar


I den kommende weekend “dimitterer” endnu et hold børnejournalister fra Børnenes Hovedstad. De 21 børn, der går i 5. klasse og kommer fra hele landet, har gennemgået uddannelsen ved at bruge weekender og skoleferier på ophold blandt andet i Billund, ligesom de også har været i praktik på DRs og Berlingskes redaktioner.

Det er tredje år i træk at Børnenes Hovedstad i samarbejde med DR og Berlingske sender 21 nye børnejournalister ud for at dække forskellige begivenheder:

– Tanken med børnejournalistuddannelsen er at sætte fokus på, hvad der sker, når børn formidler historier i børnehøjde i stedet for at blot at fordøje voksen-nyheder. Medier til børn produceres ofte af voksne, men hvorfor ikke lade medier til børn være en fortælling barn-til-barn? Børn ved bedst, hvad der motiverer børn, og det fokus dyrker vi på uddannelsen, forklarer projektleder Morten Møller.

På uddannelsen bliver børnejournalisterne coachet af professionelle mediefolk og undervisere til at udvikle deres egne journalistiske idéer og omsætte dem til medieproduktioner. Børnene har mødt journalistiske grundbegreber som research, kilder, vinkling og genrer og bruger dem til at formidle de historier, som de mener, er væsentlige at fortælle til både børn og voksne.

– Der er virkelig tale om samskabelse, hvor børn ikke bare får at vide, hvad de skal lave, men gennem øvelser og undervisning selv kommer frem til de historier, der betyder noget for dem, siger Morten Møller.