Nyt kviktest-center åbner i Billund


Et nyt kviktest-center i Billund ser dagens lys på fredag den 26. marts. Centret skal servicere både borgerne i byen og de turister, som i løbet af den forestående turistsæson kommer for at besøge byens attraktioner.

Åbningen af det nye kviktest-center kommer især fordi det i den kommende tid vil være et krav, at alle over 15 år kan fremvise et coronapas med bevis på vaccination, tidligere overstået infektion eller en negativ test, som maksimalt er 72 timer gammel, inden man besøger for eksempel forlystelsesparker, restauranter og caféer.

– Det bliver fuldstændigt afgørende for vores mange virksomheder og forlystelsesparker inden for oplevelsesturismen i Billund, at der er gode testmuligheder. Jeg håber derfor, at både vores borgere og virksomheder vil opleve det som en stor hjælp, at der nu kommer et fast kviktest-center i byen, siger Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

Således får kviktest-centret da også til huse i LEGOLAND Castle Hotel på Aastvej i Billund og det kommer til at erstatte de to ugentlige besøg fra den mobile teststation i Billund Idrætscenter.

– Vi vil stadig anbefale folk at blive testet hjemmefra, inden de besøger Billund, for kviktest-centret har ikke ubegrænset kapacitet, og man risikerer derfor at stå i kø. Men netop, fordi Billund får besøg af så mange turister, giver det god mening med et kviktest-center i byen, så man kan få en lyntest, hvis man har glemt det på forhånd, siger Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune.

Centret er kommet i stand efter et godt samarbejde mellem Billund Kommune, Region Syddanmark og LEGOLAND.

– Vi er naturligvis glade for, at der nu kommer en fast mulighed for hurtigtest ved LEGOLAND Castle Hotel. Vi opfordrer generelt vores gæster til at få taget en test, inden de kommer til Billund, men der vil selvfølgelig være nogle, der ikke har set det, og så er det dejligt at have muligheden så tæt på, siger pressechef i LEGOLAND, Kasper Tangsig.

LEGOLAND forventer, at gæsterne primært vil bruge testcentret i tidsrummet mellem 9.30-12.00

 

Centret kommer til at ligge i LEGOLAND Castle Hotel, Åstvej 20. Åbningstiderne bliver indtil videre følgende:

Mandag: 09:30-17:30

Tirsdag: 09:30-17:30

Onsdag: Lukket

Torsdag: 09:30-17:30

Fredag: 09:30-17:30

Lørdag: 10:00-17:30

Søndag: 10:00-17:30