Nyt stort cykelløb til Grindsted


Til sommer bliver det atter muligt at opleve et stort cykelløb på tæt hold, når UCI cykelløbet Gran Fondo kommer til Billund kommune. Dermed følges der op på sidste års DM i Cykling i og omkring Grindsted by med endnu en stor cykelevent:

– Som vi sagde sidste år gik vi efter et flerårig samarbejde omkring store cykelevents i Billund Kommune, og nu er vi altså klar med årets begivenhed, som er det internationale motionsløb Gran Fondo med forventet over 1.000 deltagere. Dertil kommer en afdeling af Post Cup med den danske elite både ungdom og senior, fortæller borgmester Ib Kristensen.

Gran Fondo, der minder meget om StjerneTour de Grindsted, køres i weekenden den 23. og 24. juni 2018, og eftersom det er lørdag og søndag forventes der ikke de store problemer med trafikken og afspærringer i den forbindelse. Men her har Billund kommune taget ved lære af sidste års DM uge:

– Der var forståelig kritik som især omhandlede torsdagen. Den har vi lyttet til og vi har lavet ruteændringer og der er budget til tidligere og mere information, men selvfølgelig vil man stadig mærke, der køres cykelløb, men også at der er fest, stemning og mange mennesker i vores byer, siger Ib Kristensen.

Cykelfesten er ikke kun forbeholdt Grindsted by, men også Hejnsvig, Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme, der alle får besøg af rytterne.

– Fra kommunens side vil vi gerne være med til at præsentere så mange af vores byer som muligt og samtidig give foreninger og lokalråd mulighed for at skabe fest i deres by, så UCI Gran Fondo både kan blive et godt cykelløb og en byfest, siger Ib Kristensen.

Af hensyn til turismen kommer Gran Fondo ikke gennem Billund, men Billund kan igen i 2018 se frem til Internationale Børnekulturdage og derudover er også en sportsevent på vej til byen i starten af juni.