PÅ VEJ-netværket er kommet godt fra start


Med støtte fra Ole Kirks Fond, KG Fonden og Billund Kommune er virksomhedsnetværket ’PÅ VEJ’ kommet stærkt fra start med budskabet om, at udsatte unge også er et potentiale for erhvervslivet i Børnenes Hovedstad.

– Det er de virkelig tunge drenge, der er med til at bære det her igennem, siger Ole Marcussen, der er en stolt formand for projektet, som har været undervejs i flere år.

– Støtten giver os mulighed for at hjælpe endnu flere udsatte unge ind på arbejdsmarkedet i vores kommune. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Nu sætter vi turbo på de gode resultater, vi allerede har skabt, siger Ole Marcussen.

Ifølge ham hjælper ’PÅ VEJ’ den enkelte unge i øjenhøjde. Arbejdsgiveren er ikke ”systemet,” men en rigtig chef i kød og blod, der også kender de problemstillinger, den enkelte unge har. Samtidig står organisationen og netværket i ’PÅ VEJ’ klar til at hjælpe.

– Det er vores erfaring, at en rigtig, menneskelig chef, der både kender én, og som stiller konkrete krav, er den bedste hjælp, vi kan give de unge, fortæller formanden.

Samtidig hermed støtter ’PÅ VEJ’ den enkelte unge igennem hele ugen. Erfaringsmæssigt er det nemlig sådan, at de fleste ting går galt i tidsrummet mellem 16 og 8 eller i weekenden, hvor man ikke er på arbejde.

– Her adskiller vi os også fra andre arbejdsmarkedstilbud. For er man i fare for at falde tilbage i f.eks. et misbrug, så sker det selvfølgelig lettest der, hvor man ikke er på arbejde – og så møder man måske ikke dagen efter. Vi står klar til at hjælpe den enkelte der, hvor der er brug for det, og med det der er brug for. Samtidig forlanger vi af de unge, at de tager ansvar med alt, hvad de har i sig. Også at de fortæller deres chef ansigt til ansigt, hvad der eventuelt er gået galt, siger Ole Marcussen.