Planer for Hejnsvig Skole skal på budgettet igen


Det bliver noget dyrere at gennemføre helhedsplanen for Hejnsvig Skole. Det må Børneudvalget i Billund Kommune konkludere efter Kommunale Ejendomme er stødt på flere forhold, der betyder merudgifter på projektet.

Der var i budgettet afsat 30 mio kroner fra 2018-2022 til renovering af Hejnsvig Skole, men nu ser den totale udgift på helhedsplanen ud til at lande på 51,5 mio kroner i stedet.

Dermed skal sagen tages op i de kommende budgetforhandlinger, lød beslutningen fra udvalget efter gårsdagens møde:

– På mødet i går blev vi præsenteret for nyt materiale i forhold til at håndtere merudgifterne – herunder tre mulige løsningsforslag. Vi drøftede sagen og oversender sagen til forhandlingerne vedr. budget 2020-2023 uden specifikke anbefalinger, siger udvalgsformand Ann Charlotte G. Vilstrup.

Budgetforhandlingerne i Billund Kommune står lige for døren og der er første budgetseminar den 25. september, mens budgettet skal endelig vedtages den 29. oktober.

– Det er klart, at man i Hejnsvig venter med længsel på at få et pædagogisk og bygningsmæssig løft af skolen, og heldigvis står vi lige foran budgetforhandlingerne, så Byrådet hurtigt kan tage stilling til, hvordan vi griber de nye udfordringer vedrørende helhedsplanen an, siger Ann Charlotte G. Vilstrup i en pressemeddelelse.