Positiv borgmester efter minister-møde


På et forholdsvist kort møde på Christiansborg i fredags, fik Billund kommunes borgmester Ib Kristensen og regionsformand, Stephanie Lose, lejlighed til at fortælle miljøminister Esben Lunde Larsen lidt mere omkring den omfattende forurening under Grindsted.

– Jeg synes det var et positivt møde. Når vi har en forurening i sådan en størrelse som vi har i Grindsted, så er det et samspil mellem kommune, region og stat. Og jeg synes vi mødte en forstående og lyttende minister, som sagde til regionen, at de skulle tage den her sag med, når der i løbet af næste år igen skal være forhandlinger om penge fra staten til forureninger rundt om i Danmark, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Han ser især frem til at regionen får undersøgt sundhedstilstanden nærmere:

– Hidtil har man sagt at der ikke er risiko for dem der bor her. Det er altså ikke sundhedsfarligt at bo i Grindsted. Der er ingen risiko for borgerne, selvom det kan have indflydelse på å-livet og fisk og så videre, fastslår Ib Kristensen.

Efter fredagens tur til hovedstaden kunne borgmesteren så lørdag tage til kommunens egne borgermøder rundt om i Grindsted, og også dét var han ganske godt tilfreds med:

– Jeg synes det var godt, og dem jeg talte med rundt omkring var også ganske godt tilfredse med informationsniveauet, fordi de kunne få svar fra fagfolk, og spørge ind til forskellige ting og få en dialog. Det er jo nemmere at stå ansigt til ansigt med en ekspert og spørge ind til noget, end hvis vi stod 200 mennesker i en hal, siger Ib Kristensen.