Protesterer mod besparelse på 33 mio.


I protest mod regeringens omprioriteringsbidrag, der endnu ikke har et konkret formål, arrangerer flere faglige organisationer i morgen en happening torsdag den 12. maj kl. 17 på Torvet i Grindsted.
– Vi har en kæmpe velfærdskage, vi deler ud af, for at se hvor mange små stykker den egentlig kan holde til at blive skåret ud i, siger Jonna Jul Gudmundsen fra BUPL Sydjylland, der er en af arrangørerne af arrangementet. Faktisk vil der være lignende events på samme tidspunkt i 70 kommuner rundt om i landet.
Jonna Jul Gudmundsen glæder sig over, at der er deltagelse af politikere fra flere partier, så det ikke “altid er de røde partier, der står og er utilfredse med den blå regering”:
– Protesten mod omprioriteringsbidraget er en fælles interesse på tværs af partier. Eventen er skabt for at bakke Kommunernes Landsforening, KL, op i at omprioriteringsbidraget er et angreb på det kommunale selvstyre, siger Jonna Jul Gudmundsen.
Det udskældte bidrag går ud på, at kommunerne hver især skal aflevere 1 pct af deres budget til staten – men endnu ved ingen, hvad pengene skal bruges til:
– Det er jo det værste: uklarheden omkring hvad den ene procent skal bruges til: skattelettelser? Flygtninge? Ældre? Vi ved det ikke, siger Jonna Jul Gudmundsen.
Med omprioriteringsbidraget skal en kommune som Billund aflevere 11 mio om året i de næste tre år til staten – altså 33 mio kr i alt – og det kommer unægtelig til at betyde besparelser:
– Vi er jo bange for, at det går ud over normeringerne i institutionerne og muligheden for at personalet i folkeskolerne kan varetage deres job ordentligt, for når kommunerne skal spare, går det oftest ud over lønningerne, siger BUPL-lokalformanden.